21 april 2021

Tekstmaatje & Trainews Media

Maak kennis met Tekstmaatje, partner van Trainews Media

Tekstmaatje? Dat klinkt leuk! Wat doe je precies?
Ik zet voor mijn opdrachtgevers de puntjes op de i. Dat betekent dat ik uitgaven van kaft tot kaft nakijk, maar bijvoorbeeld ook websites controleer. Daarbij richt ik me hoofdzakelijk op tekst en taal, maar ook alle andere zaken, die naar mijn idee beter kunnen, stip ik aan. Eigenlijk bekijk ik elke letter, dus ook de cover, de koppen en de fotobijschriften. Ik doe dit voor een groot aantal opdrachtgevers. Mijn werk is daardoor heel breed en erg afwisselend. Het ene moment controleer ik de scriptie van een student, het andere moment werk ik aan een mooi magazine van Trainews Media.

Wat doe je voor Trainews Media?
Ik werk mee aan Woon in Zeeland, enkele andere losse magazines en eenmalige uitgaven die zij maken. Als ik zo’n magazine binnenkrijg in pdf-formaat, loop ik deze van a tot z door. Ik zet al mijn opmerkingen erbij en dan gaat deze retour. Zo kunnen zij er weer mee aan de slag. Het verbaast me regelmatig hoeveel ik er nog weet uit te halen.

Een oog voor foutjes dus.
Zo kun je het wel zeggen. Zelfs als ik gewoon door de stad loop, vallen me tal van zaken op. Dat kun je nu eenmaal niet uitzetten.

Waarom waardeer je de samenwerking met Trainews Media?
Er is sprake van wederzijds vertrouwen en waardering. Dat werkt prettig. Het feit dat Trainews Media me steeds opnieuw vraagt om mee te werken aan hun magazines, beschouw ik als een compliment. Ze vertrouwen op mijn expertise. Ik vind het op mijn beurt erg leuk om eraan te mogen bijdragen dat hun magazines nóg mooier worden.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten