11 mei 2021

Trainews Media neemt De Bevelander over

DPG Media verkoopt per 1 juli aanstaande de huis-aan-huiskrant De Bevelander aan Trainews Media uit Yerseke. De nieuwe uitgever zal de krant integreren in Advertentieblad Reimerswaal, De Scheldepost, De Borselse Bode, Goesemorgen en Noord-Bevelands advertentie- en informatieblad. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via deze kranten dus gewoon beschikbaar. De laatste editie van De Bevelander verschijnt op 30 juni 2021.

DPG Media en Trainews Media gaan een nauw samenwerkingsverband aan. Huis-aan-huiskrant De Faam van DPG Media wordt ook verkocht aan Trainews Media en er worden meerdere titels van Trainews Media toegevoegd aan het nationale verkoop portfolio van DPG Media.

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: “De markt blijft steeds in ontwikkeling en in veel steden en gemeenten is nog slechts plaats voor één huis-aan-huiskrant. Dit leidt tot allerlei bewegingen in de sector. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht. Wij passen steeds ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals PZC.nl.”

Daniël van Iwaarden, directeur van Trainews Media: ‘De overname van De Bevelander heeft voor iedereen voordelen. In het hele gebied van De Bevelander verschijnen onze goed gelezen lokale huis-aan-huiskranten. Door de krant nu te integreren in onze eigen huis-aan-huiskranten is het voor lezers veel duidelijker geworden welke huis-aan-huiskranten er zijn. Voor ondernemers is het een grote verbetering dat er nu één lokaal mediabedrijf is waar je terecht kunt voor lokale zichtbaarheid in heel Midden-Zeeland. In alle gemeenten op de Bevelanden en Walcheren bieden we straks een echt lokaal product’.

Het merk De Bevelander blijft wel bestaan. ‘Daniël: Later dit jaar zullen we het herintroduceren als een vernieuwend lokaal online nieuwsplatform’.

Trainews Media en DPG Media zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.

Meer nieuws over de overname vind je op trainews.nl/overname.

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten