1 september 2019

Maak kennis met Maaike

Maaike Schoenmaker versterkt sinds september het team van Trainews Media. Als grafisch ontwerper gaat zij aan de slag met ontwerpen voor de magazines van Trainews Media, maar bijvoorbeeld ook voor de uiteenlopende uitingen die relaties bestellen via de marketingwebsites. Het ‘zichtbaar lokaal’ maken van bedrijven en organisaties spreekt haar aan. “Het is een uitdaging om de uitstraling en het gevoel bij een bepaalde organisatie te vatten in een krachtig ontwerp.”

Maaike heeft de opleiding tot grafisch ontwerper gevolgd aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. In 2017 studeerde zij af. Vervolgens werkte zij enige tijd in Zierikzee. De baan bij Trainews Media in Yerseke is haar op het lijf geschreven. Om meerdere redenen. “Ik vind de diversiteit aan bedrijven en organisaties waarvoor we werken, erg aantrekkelijk. Dat geldt ook voor de uitingen die ik mag ontwerpen. We maken magazines en advertenties, maar ook stoepborden en social media posts.”

Precies werken
Sterk aan Maaike is dat zij heel precies werkt. Dat zie je in al haar ontwerpen terug. “Natuurlijk pas ik mijn ontwerpen aan het bedrijf aan waarvoor ik ze maak. Soms is dat speels, maar het kan evengoed klassiek zijn. Rode draad daarin is steeds mijn precisie. Ik denk dat je op die manier toch subtiel mijn stijl herkent.”  Van alle uitgaven die Trainews Media in portefeuille heeft, wordt Maaike enthousiast. Er is er misschien één, die daar een klein beetje bovenuit steekt. “Ik woon zelf in Kamperland dus het is extra leuk om te kunnen meewerken aan het Noord-Bevelands advertentie- en informatieblad”, vertelt ze lachend.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten