18 juni 2021

Kopietje & Trainews Media

‘De samenwerking draagt bij aan het welzijn van de medewerkers’

Kopietje in Kapelle is al jaren een gewaardeerde partner van Trainews Media. De print- en Kopieshop is onder andere nauw betrokken bij De Scheldepost. Maar ook op andere terreinen is deze sociale onderneming actief. Gerrit de Pater en zijn collega’s Marko en Lennard vertellen daar meer over.

Kopietje? De naam zegt het misschien al, maar wat doen jullie?
Kopietje is een print- en kopieshop dat print-, kopieer- en drukwerk verzorgt in opdracht van haar klanten. Verenigingen, stichtingen en scholen maar ook bedrijven weten ons te vinden voor passende grafische oplossingen. Met Trainews Media werken we al ruim zeven jaar samen, eigenlijk sinds zij uitgever zijn van De Scheldepost.

Een sociale onderneming?
Klopt, wij bieden mensen een zinvolle dagbesteding en de kans om samen te werken aan mooie producten.

Wat doen jullie voor Trainews Media?
Dat is best veel! We krijgen tal van drukwerkopdrachten. Dat loopt uiteen van posters voor bijvoorbeeld stoepborden tot menukaarten en brochures. Daarnaast zijn we betrokken bij de verschillende weekkranten.

Vertel eens, wat doen jullie voor de weekkranten?
Op dinsdag gaat Marko daarvoor al aan de slag. Marko is verantwoordelijk voor de grafische afwerking zoals vouwen, nieten, snijden en insteken. Iedere dinsdag legt hij de bijlagen klaar voor De Scheldepost. Op woensdag worden vervolgens alle weekkranten bezorgd. Deze worden opgehaald door KDB Koeriers. De Scheldepost blijft hier. Daarvan verzorgen wij de bezorging.

Lennard, wat is jouw rol?
Ik doe de administratie en boek alle facturen in. Inderdaad, ook de facturen voor Trainews Media. Ik werk zes dagdelen. Steeds halve dagen, behalve de woensdag. Vanwege De Scheldepost werk ik dan de hele dag.

Werk jullie prettig samen met Trainews Media?
Heel prettig! Het contact is laagdrempelig en transparant. We zijn over en weer eerlijk over wat wel en niet kan. Bovendien is het natuurlijk bijzonder fijn dat Trainews Media met ons samenwerkt. Op deze manier dragen zij actief bij aan het welzijn van onze medewerkers.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten