29 april 2021

De thuiswerkplek van Marit

Werk jij aan de keukentafel?
Soms wel inderdaad! Vooral als er verder niemand in huis is, is dit een ideale werkplek. Vlakbij het koffiezetapparaat, vandaar. Ik heb verder niet veel nodig: laptop, telefoon en pen en papier. Trouwens, soms zit ik ook gewoon achter mijn bureau hoor. En in de auto, want ik ben veel op pad.

Pen en papier? Vertel eens.
Ik ben redacteur en bij Trainews Media verantwoordelijk voor de redactie van de huis-aan-huiskranten in gemeenten Borsele, Kapelle, Goes en Noord-Beveland. Ik heb om die reden altijd pen en een schrijfblok op zak. Om aantekeningen te maken tijdens interviews, maar ook om mijn eigen ideeën even snel te kunnen noteren.

Wie interview je dan allemaal?
Dat is heel gevarieerd en juist dat maakt het werk zo leuk! Soms spreek ik ondernemers, die vertellen over hun bedrijf, maar andere keren zijn het vrijwilligers of inwoners die iets bijzonders te vertellen hebben. Voor mij is het enorm interessant. Ik kom op plaatsen waar ik nooit eerder was en maak kennis met mensen en verhalen, die ik niet kende. Ik probeer de gesprekken altijd ongedwongen en informeel te houden. Op die manier maak ik het mogelijk om leuke, spontane gesprekken te voeren en voelen mensen dat ze vrijuit kunnen praten. Ik beschouw het echt als een compliment als ze later weer contact met me opnemen om nieuws te delen.

Jouw werk betekent dus veel praten?
Zo kun je het zeggen, maar ik werk al die gesprekken natuurlijk uit in artikelen voor de kranten. Ik plan mijn werkdag meestal zo dat ik ’s ochtends op pad ga en ‘s middags achter mijn laptop werk. Ik schrijf artikelen, beantwoord mails en plan eventuele nieuwe afspraken.

Waarom doe je dit bij Trainews Media?
Na mijn opleiding tot Redactiemedewerker heb ik een Associate degree Communicatie behaald. Tijdens één van mijn stages kwam ik in contact met Trainews Media. Ik wilde na het behalen van mijn diploma graag in Zeeland aan de slag. Trainews Media stond op mijn shortlist als mogelijke werkgever. Ik verstuurde mijn open sollicitatie precies op het juiste moment: zij zochten net een redacteur voor hun huis-aan-huisbladen.

Hoe is het team waarmee je werkt?
Bij Trainews Media werk ik in een jong team. Eigenlijk zitten we allemaal in dezelfde levensfase. Dat merk je in onze onderlinge gesprekken. Wat ik verder erg waardeer, is de vrijheid die ik krijg om mijn werk te doen en de creativiteit die hier alle ruimte krijgt. Tegelijkertijd leer ik ook veel van de collega’s, bijvoorbeeld op het gebied van grafische vormgeving, relatiebeheer en het voeren van acquisitiegesprekken. Ik heb bovendien veel respect voor Daniël en Huibert, die heel jong dit mooie mediabedrijf zijn gestart.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten