7 juli 2021

Caroline Houmes (MA Plus) & Trainews Media

MA Plus? Wat betekent dat?
Die vraag krijg ik wel vaker. Ik leg het graag uit. Toen ik me ruim 15 jaar geleden als zzp-er inschreef bij de Kamer van Koophandel wist ik niet zeker of ik het alleen zou ‘redden’ als tekstschrijver. Ik koos daarom voor MA Plus, waarbij MA staat voor managementassistent. Met Plus wou ik duidelijk maken dat ik méér deed, namelijk schrijven. Inmiddels werk ik uitsluitend nog als tekstschrijver en dat doe ik eigenlijk altijd onder mijn eigen naam.

Wat doe je als tekstschrijver?
Veel schrijven natuurlijk, maar ook heel veel praten. Ik spreek wekelijks echt tientallen mensen, die allemaal een eigen verhaal of boodschap hebben. Dat alleen al maakt mijn werk erg interessant! Verder vind ik het iedere keer weer een uitdaging om het precies zo te verwoorden, zoals de spreker het bedoeld heeft. Pas als de geïnterviewde tevreden is en zich herkent in de tekst, vind ik mijn werk geslaagd.

Wat doe je voor Trainews Media?
Het is bijzonder dat we al heel lang samenwerken. Ik mag voor tal van uitgaven van Trainews Media teksten verzorgen: interviews, nieuwsberichten, achtergrondverhalen, noem maar op. Soms is het een enkel artikel of nieuwsbericht, maar vaak genoeg werk ik van A tot Z aan een uitgave mee en neem ik (bijna) alle artikelen voor mijn rekening. Dat geeft me mooie, interessante inkijkjes in tal van sectoren.

Heel gevarieerd dus?
Absoluut! Dat maakt deze samenwerking zo interessant. Het ene moment spreek ik de Commissaris van Koning of een burgemeester, het andere moment een zorgmedewerker, een lokale bakker of een ondernemer in de wereld van wonen en hypotheken. Het leuke is dat als je goed luistert, je ontdekt dat ieder verhaal mooi is om te vertellen. En om gelezen te worden!

Wat waardeer je aan de samenwerking met Trainews Media?
De prettige, no-nonsense samenwerking! Wie je ook spreekt, iedereen is supervriendelijk en enthousiast. Met alle deadlines is natuurlijk wel eens sprake van tijdsdruk, maar in de meeste gevallen wordt ruimschoots rekening gehouden met mijn agenda. Dat werkt enorm prettig. Wat ook zeker gezegd mag worden, is dat Trainews Media in alles correct is. In de communicatie, maar zeker ook in de prijsafspraken en de betaaltermijnen. Ook dat telt in een samenwerking.

 

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten