8 september 2020

Zet de leerkrachten in het zonnetje

De Dag van de Leraar of de Dag van de Leerkracht(en)  is voor veel scholen het moment om het onderwijzend personeel een bedankje te geven en hun leraren en leraressen in het zonnetje te zetten. Van koffiemok en boekenbon tot een dinerbon of zelfs een compleet dagje uit; de geschenken die scholen aan leraren en leraressen geven, lopen sterk uiteen. Steeds vaker geven ook ouders een presentje aan de leerkracht van hun kinderen. Goed om te weten dat dit op 5 oktober is. Doe dus alvast je huiswerk en zorg dat je op tijd klaar bent.

De Dag van de Leraar is een speciale dag om waardering te tonen voor onderwijzers. De dag wordt wereldwijd gevierd in bijna negentig landen. De datum is verschillende keren veranderd, waardoor de dag in verschillende landen op verschillende dagen gevierd wordt. In onder andere België, Duitsland en Nederland valt de dag op 5 oktober.

Denk lokaal!

Als lokale ondernemer kun je op verschillende manieren meeliften op deze dag. Lokale scholen en schoolbesturen willen medewerkers wellicht in het zonnetje zetten. Een direct mail kan ze op het juiste spoor zetten: jouw aanbod! Maak een aansprekende flyer waarin je de verschillende mogelijkheden benoemt: van een feestelijke taart tot een bidon met het logo van de school, een fles wijn of een speciale dinerbon voor jouw restaurant. Zoek eventueel de samenwerking met een andere lokale ondernemers om samen nog sterker te staan.

Cadeautjes samenstellen

Natuurlijk kun je ouders en kinderen stimuleren om lokaal een cadeautje te kopen voor de docent(en). Etaleer de mogelijkheden in je etalage en maak mensen enthousiast via social media of een advertentie in de lokale krant. Ook hierbij kan samenwerking slim zijn. Koop samen een advertentie in en presenteer het lokale aanbod van de Dag van de Leraar paginagroot in het huis-aan-huisblad.

Lokaal aanwezig

Als lokale ondernemer is het belangrijk om lokaal aanwezig te zijn en af en toe van je te laten horen. Dat kan offline en online. Wij denken graag met je mee.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten