19 augustus 2021

Rob Strating & Trainews Media

Je naam komt regelmatig langs. Wat doe je voor Trainews Media?
Ik werk als redacteur voor Wereld op Wielen. Met dat blad richten we ons op autoliefhebbers in Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Schouwen-Duiveland en Walcheren. Het blad verschijnt ieder kwartaal. Daarnaast verzorg ik sinds kort een column in de nieuwe uitgave Goesemorgen.

Hoe ben je begonnen?
Ik ben voorzitter van de Vereniging Merkendealers Midden-Zeeland. Toen Harold Zuidijk zo’n zeven jaar geleden opperde om Wereld op Wielen te gaan maken, vond ik dat direct een goed plan. Nog leuker is het dat ik als redacteur de artikelen mag verzorgen. Ik ben al vanaf mijn geboorte ‘autogek’ en vind het enorm interessant en leerzaam om op deze manier met het thema ‘automotive’ aan de slag te gaan.

Wat bedoel je met leerzaam en interessant?
Ik kom door dit werk vrijwel overal in de provincie en heb al veel leuke dingen meegemaakt. Laatst nog heb ik met mijn vrouw een dag lang elektrische fietsen uitgeprobeerd. Ook elektrische auto’s komen in het blad aan bod. Verder doe ik autotests, verzorg ik interviews en licht ik bedrijven uit.

Daarvoor moet je inderdaad een beetje ‘autogek’ zijn.
Ik zeg altijd dat ik eerder gek van auto’s was, dan mijn vader. En dat is echt waar. Leuk is ook dat ik de vader van Harold ken en zelfs ook zijn opa heb gekend. Ik vind het bijzonder om nu met de derde generatie samen te werken. Daar zit volgens mij nog een mooi verhaal in!

Mooie verhalen schrijf je ook voor Goesemorgen.
Dat klopt en ook dat is leuk om te doen. Er zijn zoveel onderwerpen om te belichten in mijn column. Dat deze krant goed gelezen wordt, blijkt uit de vele reacties die ik krijg.

Je werkt dus al zeven jaar samen met Trainews Media?
Inderdaad en in die zeven jaar heb ik het bedrijf enorm zien groeien. Ik vind dat knap, ze doen het goed.

Waarom waardeer je de samenwerking?
Wat prettig is, is dat we steeds goed kunnen overleggen. Verder zijn het gewoon aardige lui, enorm toegankelijk en betrouwbaar.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten