16 november 2020

Hoe pak jij uit met Pakjesavond?

Pakjesavond komt in zicht. Voor de één een familieavond boordevol cadeaus, voor de ander een avond gevuld met surprises, gedichten en natuurlijk ook cadeautjes. Er staat iets lekkers op tafel en sommigen eten ook voordien al gezellig samen. Vrijwel iedere lokale ondernemer heeft iets in huis waarmee hij of zij tijdens Pakjesavond kan uitpakken. Denk aan een speciaal assortiment of bied inspiratie om de komende Pakjesavond extra gezellig te maken. 

Pakjesavond doet ertoe in Nederland. Een logische vraag in deze periode van het jaar is steevast: wanneer gaan jullie het vieren? Superleuk natuurlijk om daar als lokale ondernemer een rol in te spelen. Denk allereerst eens na of je tips of ideeën hebt, die je met je lokale klanten kunt delen en die een link hebben met jouw bedrijf. Vertel als groenteman hoe je met papier maché een fruitmand surprise kunt maken. Geef als bakker een tip over hoe je iets kunt verstoppen in een zelfgemaakte slagroomtaart. Of bewaar een week lang alle verpakkingsdozen en geef er een flyer bij hoe je daarvan een huis of robot kunt maken. Wees creatief!

Presenteer jouw assortiment voor Pakjesavond!

Natuurlijk heb je ook in je assortiment artikelen waarmee je Pakjesavond extra leuk maakt. Cadeautjes, dat spreekt voor zich. Liefst zoveel mogelijk! Maar denk ook aan een lekkere gourmetschotel, een speciale wijn of een gezellige tafeldecoratie! Zelfs een mooie pyjama om na Pakjesavond mee in slaap te vallen, valt zeker in de smaak!

Lokaal: offline en online

Als je al jouw ideeën hebt verzameld en weet welke aanbiedingen je hebt in de week voor Pakjesavond, moet je hier natuurlijk ook over vertellen. Liefst zo lokaal mogelijk, want de meeste van jouw (potentiële) klanten zijn lokaal aanwezig. Kies voor een lokale huis-aan-huiskrant of overweeg om een flyer of meer uitgebreide folder lokaal te verspreiden. Als je de specifieke postcodes kent, kun je heel gericht lokaal verspreiden en vallen de kosten mee. Natuurlijk je ook online van je laten horen! Facebook en Instagram zijn ideaal om te laten weten hoe jij lokaal van Pakjesavond een feest kunt maken!

Hulp nodig?

Trainews Media is gespecialiseerd in lokale zichtbaarheid. Wij pakken onze kennis, ervaring én creativiteit graag voor je uit rond Pakjesavond!

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten