10 juni 2021

De thuiswerkplek van Marije

Wat doet die stapel magazines op je bureau?
Ik heb altijd een stapel magazines op mijn bureau, zowel thuis als op het werk bij Trainews Media. Ik noem het ‘inspiratiemagazines’. Daar blader ik graag in om ideeën op te doen en me te laten inspireren door mooie vormgeving en aansprekende fotografie.

En je bureau zelf?
Dat heb ik vorig jaar geregeld! Ik realiseerde me toen, dat ik eigenlijk geen thuiswerkplek had. Natuurlijk kun je in de keuken gaan zitten, maar dat vond ik niks. Ik heb nu een aparte kamer waar ik werk, met een raam op het zuiden. Heerlijk, in de pauze zit ik regelmatig even in het zonnetje.

Je spreekt over vormgeving en fotografie. Vertel eens?
Ik ben grafisch ontwerper en werk bij Trainews Media aan uiteenlopende projecten. Zo hebben we onze huis-aan-huis kranten, maar we ontwerpen ook huisstijlen, flyers, advertenties en zelfs complete magazines. Sinds een jaar ga ik ook met de camera op pad. Dat zorgt voor een leuke afwisseling, want grafisch ontwerp doe je toch hoofdzakelijk achter een computer.

Dat klinkt als een enorm gevarieerde werkdag!
Dat is het ook en daarmee helemaal top voor mij. Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen en door de variatie aan projecten vind ik die volop bij Trainews Media. Aan het begin van de week werk ik vooral aan de huis-aan-huiskranten. De rest van de week houd ik me bezig met alle andere projecten. Veel van onze klanten vertrouwen op mijn expertise als grafisch ontwerper; ik krijg dan de vrijheid om aan de slag te gaan met kleuren, typografie en foto’s. En voor ons eigen magazine, Woon in Zeeland, bewaak ik het concept en de huisstijl.

Wat vind je leuk aan je werk?
Het allerleukste vind ik het starten van nieuwe projecten, waarop je weer helemaal kunt losgaan. Verder geniet ik erg van het maken van magazines. Eenmaal gedrukt op mooi papier, kan ik niet wachten om het vast te houden en door te bladeren.

En vertel eens, waarom Trainews Media?
Dit bedrijf is uniek in Zeeland: zoveel variatie is ongekend, evenals de groei die we doormaken. Ik startte in een klein team, maar dit wordt steeds groter. Fijn is dat we allemaal jong zijn en in dezelfde levensfase zitten. Voor mij persoonlijk is de combinatie van grafische vormgeving en fotografie heel waardevol, en de variatie aan projecten. Natuurlijk, ik zit veel achter de computer maar saai is het nooit.

 

 

 

 

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten