6 mei 2021

De thuiswerkplek van Maaike

Lekker aan het thuiswerken Maaike! Waar zit je?
Zeker! Maar ik mis de directe contacten met mijn collega’s wel enorm hoor. Ik heb mijn werkplek ergonomisch ingericht met een goede bureaustoel en nieuw bureau, dat ik speciaal heb gekocht. Het bureau is wat dieper, dus dat werkt met zo’n groot scherm heel fijn. Hierop kan ik mijn iMac en tekentablet goed kwijt. Doordat ik op de tweede verdieping zit, heb ik een vrij uitzicht naar buiten. Ik zie de zon opkomen en soms ook weer ondergaan.

iMac, tekentablet? Wat doe je precies?
Ik neem de grafische vormgeving voor mijn rekening bij Trainews Media. Superleuk! Je kunt daarbij denken aan al onze kranten, magazines, maar ook flyers, advertenties, posters. Noem maar op eigenlijk. Iedere vormgever heeft zo zijn of haar eigen stijl. Die van mij? Ik ben erg perfectionistisch. Het ontwerp moet gewoon kloppen. Maar ik sla daarin niet door hoor. Soms moet je praktisch zijn. Het belangrijkste is natuurlijk altijd dat de boodschap goed over komt.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Die is iedere dag anders; dat maakt het zo leuk! Zodra ik start, check ik mijn mailbox en dan ga ik aan de slag. Voor de kranten hebben we vaste deadlines. Daarnaast werk ik aan andere projecten: magazines, logos, flyers, advertenties. Daarvoor hebben we een duidelijke planning. Iedere klant is anders en dus ook het werk wat ik doe. Het komt regelmatig voor dat ik twee foto’s en een logo krijg en de vraag daar iets moois van te maken. Voor een grafisch ontwerper is dat natuurlijk het allerleukste!

Dat klinkt enorm gevarieerd. Is dat ook zo?
Jazeker! Bij Trainews Media werken we aan online en offline communicatie. Daarmee werken we aan de lokale zichtbaarheid van ondernemers. Natuurlijk hebben we wekelijks onze kranten waarmee we nieuws brengen, maar daarnaast hebben we dus ontzettend veel projecten, die allemaal variëren. Saai is het hier nooit!

Is dat ook waarom je bij Trainews Media werkt?
Onder andere ja. Als grafisch ontwerper kan ik me hier enorm ‘uitleven’.  Maar vergeet ook mijn collega’s niet. Ook zij zorgen ervoor dat ik het enorm naar mijn zin heb. We vormen samen een jong team en kunnen goed met elkaar opschieten. Dat is de reden dat ik ze soms mis. Gelukkig is er dan de telefoon. Die pak ik regelmatig hoor, gewoon om even vijf minuten bij te kletsen, dan kan ik verder.

 

 

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten