21 juli 2021

De thuiswerkplek van Kees

Op je slaapkamer aan de slag?
Dat heb je goed gezien. Ik heb hier alles wat ik nodig heb: een blocnote, een laptop en een telefoon. Wel is mijn bureau erg vol, met een printer en televisie. Om die reden ga ik binnenkort een en ander veranderen, zodat ik wat meer werkruimte krijg.

Werk je veel thuis?
Momenteel niet. Dat komt omdat ik kort geleden bij Trainews Media ben gestart en daardoor nog vaak op kantoor ben. Ik verwacht wel dat ik op termijn wat vaker vanuit huis zal werken. Ik woon in Arnemuiden, dus zeker als ik voor de Walcherse kranten veel afspraken op Walcheren heb, zal ik dat vanuit huis uitwerken.

Afspraken, uitwerken? Wat doe jij dan?
Ik ben redacteur bij Trainews Media. Dat betekent dat ik, samen met Marit, zorgdraag voor alle artikelen in de krant. De onderwerpen bepalen we in nauw overleg. Vervolgens maak ik een afspraak voor een gesprek. Ik noem het liever zo dan een interview. Dat laatste klinkt zo zwaar, dat mensen er zenuwachtig van worden. Dat is natuurlijk niet nodig. Om die reden probeer ik het ook zo laagdrempelig en persoonlijk mogelijk te maken. De beste gesprekken voer je met mensen, die zich comfortabel en op hun gemak voelen

Wie spreek je zoal?
Dat is heel erg gevarieerd. Het is een dwarsdoorsnede van de lokale gemeenschap; ondernemers, bestuurders en ‘gewone’ burgers met een interessant verhaal. Dat maakt het werk zo leuk.

En na dat gesprek, wat dan?
Dan werk ik de informatie uit in een artikel dat gebruikt wordt in een van de zeven lokale huis-aan-huiskranten van Trainews Media.

Schrijven is schrappen, toch?
Dat klopt wel. ‘Kill your darlings’ zeiden ze tijdens mijn opleiding aan de School voor Journalistiek. Het komt regelmatig voor dat ik meer informatie heb dan ik kwijt kan in de krant. Dat komt omdat ik graag doorvraag. Uiteindelijk is het dan tijdens het uitwerken een kwestie van goed selecteren. Ik doe dat door goed bij mezelf na te gaan wat ik beoog met het artikel en wat de lezer écht moet weten.

School voor Journalistiek; hoe kom je in Yerseke terecht?
Na mijn opleiding besloot ik in Zeeland aan de slag te gaan. De vacature van Trainews Media sprak me aan. Ik kende het bedrijf zelf niet goed, maar kende wel een aantal uitgaven. Ik ben blij dat ik hier gestart ben. Het brengen van lokaal nieuws is er erg leuk om te doen. Veel mensen zijn meer geïnteresseerd in nieuws uit hun eigen buurt dan uit een ver land.

Hoe bevalt Trainews Media?
We werken in een jong team. Sterker nog, het was echt even schrikken toen ik ontdekte dat ik de oudste ben. De samenwerking met de collega’s verloopt heel prettig. Iedereen is flexibel en communiceert op een fijne en open manier.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten