23 april 2021

‘De brief voor de koning’ voor Kapelse basisschoolleerlingen

Alle groep 7/8 leerlingen in de gemeente Kapelle krijgen van Trainews Media het boek ‘De brief voor de koning’.  Dit ‘vorstelijke’ boekencadeau maakt deel uit van de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ van het CPNB. Daarvan is het doel om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.

Het verzoek van Hendriek Flikweert-Herselman van Boekhandel Lectori in Kapelle aan Trainews Media om hieraan mee te werken was niet aan dovemans oren gericht. Trainews Media is actief in de gemeente Kapelle, onder andere met de wekelijkse verschijning van De Scheldepost. Met veel plezier besloot Trainews Media op het verzoek in te gaan en het boek cadeau te doen aan alle groep 7 en 8 leerlingen van de gemeente Kapelle.

Lezen is belangrijk

‘De brief voor de Koning’ van auteur Tonke Dragt is dit jaar verkozen tot jeugdboek 2021. Het is een prachtige klassieker over een ridder met een geheime opdracht. “Lezen is heerlijk, vooral als het spannend is, en dat is De brief voor de koning”, aldus Tonke Dragt (90 jaar). Daarmee is Daniël van Iwaarden, eigenaar van Trainews Media het helemaal eens. “Ik heb het boek zelf ook gelezen toen ik jong was en weet nog hoe enthousiast ik erover was. Dat gevoel wil ik graag delen met al deze leerlingen. Als lokaal mediabedrijf vinden we het bovendien goed om op deze manier aandacht te besteden aan het plezier van lezen. Dat kan van alles zijn; boeken, tijdschriften, kranten. Wij maken iedere week met veel plezier De Scheldepost. We hopen dat veel mensen, jong en oud, wekelijks plezier beleven aan het lezen ervan.”

 

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten